Páchateľov chytili v Prešove krátko po krádeži

12.10.2011 Prešov

BRATISLAVA/PREŠOV 12. októbra (WEBNOVINY) - Polícia obvinila zo zločinu lúpeže dvoch mužov z Chminianskych Jakubovian v okrese Sabinov, ktorí napadli 20-ročného muža a ukradli mu 30 eur. Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, lúpež sa stala v pondelok okolo 20:30 na Košickej ulici v Prešove.

Obvinená dvojica pristúpila k mladému mužovi z Drienovskej Novej Vsi, jeden z páchateľov si vypýtal peniaze a druhý ho chytil pod krkom, zvalil na zem a kolenom mu pritlačil tvár. Mladíka prehľadali a z vrecka bundy mu vytiahli 30 eur. Potom mu povedali, aby im dal ďalšie peniaze, keď ho pustia. Muž túto situáciu využil a ušiel do hypermarketu.

Keď útočníci odišli, nahlásil lúpež okoloidúcej policajnej hliadke. Na základe popisu policajti chytili páchateľov pri železničnej stanici. Obaja boli pod vplyvom alkoholu a procesné úkony s nimi vykonali až po vytriezvení. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na ich vzatie do väzby. Počas lúpeže poškodený utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali ošetrenie.
 

Vyberte región